Merhaba ..
Sistemimde 2 adet PLc üzerinde toplam 12 adet encoder bulunmakta .
Encoder değerlerinde çarpan bölen seklinde işlem yaparak istediğim değerleri görmeye çalışıyorum fakat işlem sonucu ortaya çıkan rakamsal değerleri tam olarak register içinde göremiyorum .
Örneğin Hesaplamanın sonucunu yazdırdığım register içinde 65000 rakamına kadar doğru görürken Rakam örneğin 70000 ne yaklaştığında değişik bir değer okuyorum. NEden Rakam buyudukce değişik sonuçlar görüyorum ?
Encoderler Hakkında
Re: Encoderler Hakkında
Merhaba;
Enkoder değeri çift register kullanılarak depolanır. Örneğin HSC0 için DR4096'dır. Bu enkoder değeriyle alakalı işlemlerinizi de çift register kullanarak yapmalısınız. Örneğin toplama fonsiyonu kullanıyorsanız fonsiyonu kurarken sol üst köşesinden 32bit seçeneğini aktif hale getirmelisiniz. Ve bu fonksiyonda kullanılan tüm registerların kendisinden sonrakiyle kullanıldığını unutmamalısınız. İzleme sayfasından izleme yaparken tüm registerların başına D koymayı unutmayınız. Örneğin R0>DR0 şeklinde.
Enkoder değeri çift register kullanılarak depolanır. Örneğin HSC0 için DR4096'dır. Bu enkoder değeriyle alakalı işlemlerinizi de çift register kullanarak yapmalısınız. Örneğin toplama fonsiyonu kullanıyorsanız fonsiyonu kurarken sol üst köşesinden 32bit seçeneğini aktif hale getirmelisiniz. Ve bu fonksiyonda kullanılan tüm registerların kendisinden sonrakiyle kullanıldığını unutmamalısınız. İzleme sayfasından izleme yaparken tüm registerların başına D koymayı unutmayınız. Örneğin R0>DR0 şeklinde.