Merhabalar,
FBs-24MC model plc kullanmaktayım ve Femsan marka servo sürücü kullanmaktayım.
Servo sürücü pozisyon modunda ayarladım.
Y0 dan puls ve Y1 çıkışlarından yön kontrolünü yapıyorum.
Servo motor miline redüktör bağlı.
870 puls ile istediğim pozisyona yaklaşık olarak geliyor. Fakat çok az sağ kaçırma yapıyor.
869 puls yaptığımdaysa istediğim pozisyondan sola kayma yapıyor.
Tam sayı yerine float değer girsem sorunu çözebilir miyim?
869,5 gibi değer versem puls E sonuç sizce düzelir mi?
Birde mpara fonksiyonu ile rampa kullanmama rağmen duruşta servo yalpalama yapmakta.
Yani pozisyon tamamladığında istediğim pozisyondan 5mm sağ ve sol salınım yapıp öyle duruyor.
Servo sürücüden frenleme VS değerlerini parametrelerini bilmiyorum. Firmada destek olamıyor. Bu salınımı nasıl düzeltme bilirim?
Servo pozisyon kaçırma hk.
Re: Servo pozisyon kaçırma hk.
Merhaba;
Noktalı sayı olarak pals girilemez. Çünkü çıkış kare dalga formundadır. Dolayısıyla çıkış dijitaldir (0 ya da 1).
Bu sorunu servonun bir tam turundaki çözünürlüğünü yükselterek çözebilirsiniz. Bu sayede daha hassas pozisyonlama yapabilirsiniz. Örneğin servo bir tam turunun 1000 pals ile tamamlanması ile 10.000 pals ile tamamlanması arasında 10 kat hassasiyet farkı vardır.
Bu ayar "elektronik dişli oranı" olarak geçmektedir.
Veichi servo da bu parametreler Pn204 ve Pn206 olarak geçmektedir.
Rampa için FUN141 tablosunda parametre 4 (maks. hız) değerini düşürünüz. Örneğin FBs-24MC en fazla 200kHz çıkış verebilir. Parametre 4'e 200.000 ya da en fazla çıktığınız hızı yazabilirsiniz.
Noktalı sayı olarak pals girilemez. Çünkü çıkış kare dalga formundadır. Dolayısıyla çıkış dijitaldir (0 ya da 1).
Bu sorunu servonun bir tam turundaki çözünürlüğünü yükselterek çözebilirsiniz. Bu sayede daha hassas pozisyonlama yapabilirsiniz. Örneğin servo bir tam turunun 1000 pals ile tamamlanması ile 10.000 pals ile tamamlanması arasında 10 kat hassasiyet farkı vardır.
Bu ayar "elektronik dişli oranı" olarak geçmektedir.
Veichi servo da bu parametreler Pn204 ve Pn206 olarak geçmektedir.
Rampa için FUN141 tablosunda parametre 4 (maks. hız) değerini düşürünüz. Örneğin FBs-24MC en fazla 200kHz çıkış verebilir. Parametre 4'e 200.000 ya da en fazla çıktığınız hızı yazabilirsiniz.
Cevap için teşekkürler volkan bey,
Kullandığım sürücü femsan fakat panasonic minas a4 ile birebir aynı burada hangi parametreler olduğu hakkında bilginiz var mı?
İng fazla olmadığı için dökğmanından anlayamıyorum.
PR48, PR4A VE PR4B parametrelerinden ayar yapılıyor da tam olarak bilmediğim için yardımcı olur musunuz?
Kullandığım sürücü femsan fakat panasonic minas a4 ile birebir aynı burada hangi parametreler olduğu hakkında bilginiz var mı?
İng fazla olmadığı için dökğmanından anlayamıyorum.
PR48, PR4A VE PR4B parametrelerinden ayar yapılıyor da tam olarak bilmediğim için yardımcı olur musunuz?
Merhaba;
Pr48 parametresini 0 olarak ayarlayın.
Pr4B parametresini 10000 olarak ayarlayın. Bu şekilde motorun bir tam turu 10000 pals olacak gibi görünüyor.
Ayarları yaptıktan sonra gerekli iş güvenliği önlemlerini alınız. Yanlış bir ayar yapılırsa motor aniden hızlanabilir.
Son olarak sonraki projelerinizde Veichi SD700 servo kullanırsanız bu gibi durumlarda tek noktadan teknik destek avantajını sizlere sunabiliriz.
Pr48 parametresini 0 olarak ayarlayın.
Pr4B parametresini 10000 olarak ayarlayın. Bu şekilde motorun bir tam turu 10000 pals olacak gibi görünüyor.
Ayarları yaptıktan sonra gerekli iş güvenliği önlemlerini alınız. Yanlış bir ayar yapılırsa motor aniden hızlanabilir.
Son olarak sonraki projelerinizde Veichi SD700 servo kullanırsanız bu gibi durumlarda tek noktadan teknik destek avantajını sizlere sunabiliriz.